تاريخ : جمعه بیست و چهارم تیر 1390 | 23:50 | نویسنده : لیلا

مرغ تنوری

منظور از مرغ تنوری مرغ درسته ای است که در فر گاز پخته شده باشد حرارت فر خشک است و مرغ را در واقع بریان می کند به این دلیل مرغ تنوری را باید از نوع فربه انتخاب کرد تا در حرارت خشک لطافت خود را از دست ندهد مالیدن کمی کره یا روغن به درون و بیرون مرغ تنوری به لطافت ان کمک می کند

مرغ تنوری را می توان شکم خالی پخت یا شکم ان را با مایه ای پر کرد در این صورت ان را مرغ تنوری شکم پر می نامند مایه توی شکم مرغ گوناگون است

مرغ تنوری را باید یکی دو ساعت پیش از پختن از یخچال بیرون اورد و گرنه چندین دقیقه از وقت پخت صرف گرم کردن مرغ می شود پس از در اوردن مرغ از یخچال درون و بیرون ان را بشویید و خشک کنید سپس نمک وفلفل بپاشید و بخوابانید.

فر را روی 230 درجه سانتی گراد داغ کنید توی شکم و روی پوست مرغ را به اندازه یک گردو کره یا روغن بمالید ان را در ظرف نسوز در طبقه وسط فر بگذارید و پس از 5-6 دقیقه درجه فر را روی 180 درجه سانتی گراد بیاورید (اگر فر شما سیخ گردان داشته باشد طبعا" مرغ را به سیخ گردان می زنید)

اگر شکم مرغ را پر می کنید توجه کنید که مایه توی شکم بیش از سه چهارم گنجایش شکم نباشد چون که حجم این مایه بر اثر پختن زیاد می شود و اگر پر باشد بیرون می زند. اگر شکم مرغ خالی باشد بد نیست که یکی دو قاچ سیب زمینی و پیاز و هویج و یکی دو شاخه جعفری - کرفس- شوید - گشنیز در شکم ان بگذارید تا بوی زهم مرغ را بگیرد پس از پختن مرغ ان ها را بیرون بیاورید.

مدت زمان پخت به جنس مرغ و اندازه ان بستگی دارد به طور تقریبی برای نیم کیلو از وزن مرغ باید حدود 30 دقیقه در نظر گرفت و اگر مرغ شکم پر باشد باید 10-12 دقیقه به کل مدت اضافه کرد

ازمایش معمولی پختگی مرغ این است که یک خلال دندان به ران مرغ فرو می کنند اگر اب زلال از ان بیرون زد مرغ پخته است

روشی که معمولا" برای جلوگیری از خشک شدن مرغ تنوری به کار می رود این است که ان را در یکی دو ورق الومینیوم می پیچند و سپس در فر می گذارند در این روش ورق الومینیم مانند یک دیگ عمل می کند و مرغ را تا حدی بخار پز می کند و نرم از کار در می اید ولی مرغ تنوری که در حرارت خشک پخته می شود مزه دیگری دارد در هر حال مدت پخت مرغ پیچیده در الومینیوم یا کیسه سلوفان را باید 10-12 دقیقه بیشتر در نظر گرفت

نوعی کیسه سلوفان به بازار امده که در تنوری کردن مرغ به جای ورق الومینیوم به کار می رود.

برای جلا دادن پوست مرغ تنوری چند قاشق ارد در یک دستمال نخی سفید نازک بریزید و روی مرغ تکان بدهید انگاه مرغ را در طبقه بالای فر بگذارید اگر یک قاشق گرد شکر با ارد مخلوط شود ذرات شکر روی پوست مرغ را به رنگ طلایی در می اورد به جای ارد و شکر می توان یکی دو قاشق عسل با قلم مو روی مرغ مالید این کار باید 10-12 دقیقه پیش از پایان پخت انجام شود

انچه درباره تنوری کردن مرغ گفته شد درباره اردک و غاز و بوقلمون تنوری هم صدق می کند

جز این که پوست ان ها معمولا" چربی کافی  دارد که هنگام اتش دیدن اب می شود و گوشت را نرم می کند بنابراین مالیدن کره یا روغن لازم نیست.

مایه توی شکم مرغ تنوری:

پایه مایه ایرانی پیاز داغ است

2-3 پیاز             برای یک مرغ

خلال بادام-مغز گردوی نیم کوب-الو بخارا,غیسی هسته گرفته-کشمش و زرشک پلویی- زعفران ساییده و دم کرده -نمک وفلفل- جعفری ساطوری 2-3 قاشق-قارچ خرد کرده تفت داده در کره 100 گرم-





برچسب‌ها: مرغ تنوری, بریان, شکم پر

  • دانلود فیلم
  • دانلود نرم افزار
  • قالب وبلاگ